Versenytárs elemzés és piacfeltárás

Túl nagy a verseny? Úgy érzed, hogy rengeteg versenytársad van és nehezen tudsz érvényesülni? Nem látod át, hogy honnan tudsz igazán jól ügyfeleket szerezni? Bizonytalan vagy a piaci körülményeket illetően? Mindebben hatalmas segítségedre lesz a versenytárs elemzés.

A versenytárs elemzés kihagyása végzetes lehet a márkádra nézve!

Ha nem látod át és nem érted meg a piaci környezetet, amiben érvényesülni szeretnél, akkor nagyon nehezen fogod átlátni a saját helyzetedet és megtalálni a saját pozíciódat a játéktáblán. A versenytárs elemzés és a piac feltérképezése elengedhetetlen lépések a sikeres vállalkozásod érdekében. Ezek nélkül könnyen előfordulhat, hogy az értékes erőforrásaidat olyan dolgokra pazarolod el, amelyek  nem, vagy csak alig visznek előre.

Kezdj bele a versenytárs elemzés és piacfeltárás lépéseibe!

Ásd bele magadat a piac megismerésébe, megfigyelésébe és a versenytársaid erősségeinek és gyengeségeinek megértésébe és feltérképezésébe. Ez egy időigényes és aprólékos feladat, de hidd el, megéri. Nem feltétlenül költséges, de tény, hogy az idődből érdemes rááldoznod néhány napot ahhoz, hogy igazán árnyalt képet kapj. Miközben pedig feltérképezed a piacot, nagyon sok új információval leszel gazdagabb.

A piac megértése és a versenytárs elemzés rengeteg extra információval segíti a márkaépítést.

A versenytársaid feltérképezése hatalmas előnyt ad neked. Nem csak azt érted meg, hogy kik a valódi versenytársaid és a tényleges konkurenciáid, hanem azt is, hogy ők mire fókuszálnak, melyek azok a piaci igények, amelyeket lefedetlenül hagynak, és amely területek remek teret adnak neked arra, hogy minimális versenyben kelljen résztvenned.

Ha beazonosítod, melyek azok az ügyfél vagy vevői igények, amelyekre egyik versenytársad sem kínál még megoldást és te ott megfelelő színvonalon tudsz terméket vagy szolgáltatást kínálni a piacnak, akkor nyert ügyed lesz!

Összegzés

Ez a modul segít neked, hogy átlásd a piacot és megtaláld azokat a piaci réseket, ahol akár egyeduralkodó is lehetsz és sokkal kevesebb versennyel kell szembenézned az ügyfélszerzés során.

Kattints és ismerd meg a márkaépítés oktatás többi modulját is!