Júniusban végre mozdulnak a dolgaink, ám ezzel együtt még mindig érezzük a korlátozottságot is

A kínai asztrológia szerint idén a júniusi hónap energetikailag 5-én kezdődik. Végre azt tapasztaljuk, hogy mozgásba lendülnek körülöttünk a dolgok. A hónapokon át tartó megmerevedettség fellazul és a helyzetek, körülmények végre mozdulnak.

A 2020-as év elvágó, megszűntető, igazságot felfedő minősége továbbra is jelen van. Emellett a hatalmi, rend- és rendszerfenntartó, biztonsági szervezetek jelenléte és közbeavatkozása a mindennapi életünkbe még mindig érzékelhető. Azonban most többlet hangsúlyt kapnak más típusú energiák is – a tűz és a víz-, amelyeknek a változásokat köszönhetjük.

A hónap legszembetűnőbben megnyilvánuló minősége a Víz elemhez köthető. Ennek köszönhetően felszabadultságot, könnyedséget, az áramlások beindulását tapasztalhatjuk. Egyelőre most még azonban nem a teljesen szabad, akadálytalan áramlásról szól, mert a hónap indító energiái fékezik is ezt a mozgásba lendült erőt. Így mi is érezhetünk a hónappal érkező lendülettel együtt egyfajta akadályoztatottságot, korlátozottságot, megrekesztettséget. De legalább már lesz némi mozgásterünk!

Ennek az akadályoztatottságnak az is lehet a következménye, hogy a kezdeményezéseink mégsem valósulnak meg, nem teljesítik be a hozzájuk fűzött reményeket, vagy valamiért félbeszakadnak. Ez azonban nem csak a fékező energiáknak köszönhető, hanem a többi uralkodó energia összjátékának is.

Júniusban könnyebben elcsábulhatunk arra, hogy félbehagyjuk a korábban megkezdett dolgainkat és kecsegtetőbb, rövid távú előnyöket sejtető dolgok felé mozduljunk – feladva értük azt, amiért már hosszabb ideje dolgoztunk. Hajlamosak lehetünk arra is, hogy ne értékeljük azt, amink van, amit elértünk eddig. Ha ilyen helyzetekbe kerülnénk, gondoljuk át alaposan, hogy melyik irányba megyünk. Vizsgáljunk meg minél több szempontot és csak utána döntsünk, mert a hónap a lehetőségeket és az elcsábulás lehetőségét hordozza leginkább magában, és nem a biztos és sikeres beteljesülést. Azt se felejtsük el, hogy bár a rövidtávú sikerek kecsegtetőek, a hosszútávú dolgok azok, amelyek mély és tartós eredményeket hoznak.

A hónap a nyitottság és sokszínű érdeklődéssel együtt magában hordozza az újdonságok felfedezésének, a kísérletezgetéseknek a minőségét is. Tetterőt, lendületet hoz nekünk, és ne lepődjünk meg, ha azt érezzük, ideje változtatni néhány dolgon az életünkben, hiszen erősen átalakító, megváltoztató típusú energiák vannak jelen – de őrizzük meg a kritikus gondolkodásunkat, mielőtt váltunk vagy változtatunk. Önmagunkhoz képest spontánabbak, érdeklődőbbek, kezdeményezőbbek és nyitottabbak lehetünk. Az átlagosnál jobban vágyjuk a társasági életet és azt, hogy jöjjünk-menjünk, pörögjünk – persze mindenki a saját habitusának megfelelően éli ezeket meg.

Ez a mozgalmasság és rugalmasság szellemi szinten is megjelenik. Könnyebben észrevesszük a lehetőségeket és összességében rugalmasabban tudjuk a dolgokat megközelíteni. Ha az egyik megoldás nem működik, könnyen változtatunk irányt és keresünk újabb lehetőséget anélkül, hogy feladnánk a célunkat. Számos remek gondolat és ötlet jelenhet meg a fejünkben, de nem biztos, hogy gyakorlati cselekvésbe is fogunk, ezért ezeket a gondolatokat és ötleteket érdemes feljegyeznünk, mert egy másik alkalommal még hasznos lehet őket elővenni és esetleg megvalósításba kezdeni.

A hónap lendületessége magában hordozza annak a lehetőségét is, hogy türelmetlenek legyünk és gyorsabban akarjunk bizonyos eredményekhez eljutni. Illetve az is előfordulhat, hogy túlságosan elveszünk a részletekben és szem elől tévesztjük a nagyobb képet. Mindkettő okozhat belső frusztrációt, ezért jó, ha erre tudatosak maradunk a hónap során, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a nagy egész és a részletek között, mert jó eredményeket úgy tudjuk elérni, ha megfelelően egyensúlyozunk a kettő között.

Az emberi kapcsolataink tekintetében számíthatunk arra, hogy új emberekkel ismerkedünk meg, mely találkozások számos új lehetőséget hordoznak magukban és kizárólag a résztvevő felek szándékán múlik, hogy mit hoznak ki ezekből az új ismeretségekből. Könnyebb most az őszinte, szívtől-szívig való kapcsolatoknak a kialakítása, az esetleges konfliktusok is könnyebben elrendezhetőek, mert könnyebben tudunk nyitottak lenni a másik ember álláspontjára. Legyünk azonban tudatában annak is, hogy a hónapban benne van a pakliban az erős érzelmi megélések és konfliktusok lehetősége is.

Végezetül pedig nézzük, hogy mely jegyek tulajdonosai azok, akiknek érdemes jobban résen lenniük júniusban.

Akiknek van Patkány vagy Ló a képletükben, azok hajlamos lehetnek kavargó érzelmeket és gondolatokat megélni, emiatt az átlagosnál erősebb nyugtalanság, bizonytalanság lehet úrrá rajtuk. Nekik jó tanácsként fontos szem előtt tartaniuk, hogy ezek a belső viharok többnyire csak a fejükben zajlanak, felnagyítva, érzelmileg túlreagálva a külvilág történéseit. Ha intenzívebb érzelmi viharokat tapasztalnak ezen jegyek szülöttei, igyekezzenek megőrizni a higgadtságukat, mert olyan döntéseket hozhatnak az érzelmi köd hatására, amit később megbánhatnak.

A Kecske jeggyel rendelkezők legyenek különösen éberek, mert különleges sugallatok és megérzések segítik őket ebben a hónapban, melyek megvalósításához a tetterőt is megkapják ezek a szülöttek.

A Bivaly nyugalmat, biztonságot, stabilitást élhet meg a külvilág változékonyságának ellenére.

A Nyúl tulajdonosok figyeljenek arra, hogy hajlamosak lehetnek szembemenni, szembeszegülni azzal, amit vagy akit egyébként tisztelnek. Ha azt tapasztalják, hogy egy beteljesületlen románc vagy vágy van az életükben, ami már-már kínzóan fájdalmas a beteljesületlensége okán, akkor a szomorkodás és kesergés helyett keressenek egy olyan területet az életükben, ami még a beteljesületlen vágy mellett fontos szereppel bír. Fordítsák ezt az energiát ennek a területnek az építésére, mert ott ezzel az energiával hegyeket tudnak megmozgatni és csodákat tudnak megvalósítani.

Akinek Majom vagy Sárkány van a képletében, most még inkább mozgékonynak, elevennek érezheti magát. Az év magában hordozza a költözés vagy az átlagnál intenzívebb utazások, mozgással járó tevékenységek gyakoriságát. Az is benne van a pakliban, hogy újabb tanulmányok, képzések és a filozofikus dolgok iránt éreznek késztetést.

Ha szeretnél személyreszabott előrejelzést vagy van bármilyen olyan témád , kérdésed az életeddel kapcsolatban, amiben szeretnéd az asztrológiát segítségül hívni, keress meg bátran!