Te még elhiszed a gondolataidat?

Ha még hajlamos vagy sokat törődni a gondolataiddal, akkor ezt szerintem olvasd el! 😃

A személyes történetemet és tapasztalatomat osztom meg veled a GONDOLATOK és a GONDOLKODÁS kapcsán.

Tudom, hogy sokan vagytok hasonló helyzetben, amilyenben korábban én is voltam és remélem, hogy a soraim segítenek kitörni a reménytelennek tűnő mókuskerékből.

Na szóval! 

Általában így kezdődik…

Amikor már elég sok kellemetlen élettapasztalaton vagyunk túl, jó néhányan elhatározzuk, hogy a korábbiaknál némiképp ’sikeresebben’ vagy legalábbis ’kellemesebben’ szeretnénk az életünk további részét megélni. 

Sok módszert és technikát kipróbáltam erre én is a saját életemben, végül a Tudatosság bizonyult az egyetlen valóban működő ’dolognak’. 

Amikor elhatározzuk, hogy Tudatosan éljük és irányítjuk az életünket, akkor ezzel együtt törvényszerűen elkezdődik az a folyamat is, amelynek célja, hogy egyre jobban megfigyeljük, megismerjük és felfedezzük önmagunkat.

Enélkül lemaradunk önmagunkról és elmulasztjuk a lehetőségünket arra, hogy valóban olyanná formáljuk az életünket, amilyenné csak szeretnénk! 😃 (Bizony ez LEHETSÉGES. És ezt onnan tudom, mert tapasztalom!)

Önmagam megfigyelése során egyértelműen feltűnt, hogy mennyi különböző gondolat van FOLYAMATOSAN a fejemben és hogy szinte állandóan GONDOLKOZTAM valamin.

Korábban a problémáimon való agyalás tűnt az egyetlen megoldásnak

Mivel korábban azt hittem, a gondolkodás az egyetlen út ahhoz, hogy megoldjam a problémáimat, az életem kihívásairól még többet gondolkodtam és azokról való gondolataimmal még többet foglalkoztam. 

Ahelyett, hogy rájuk pillantottam volna és azt mondtam volna, hogy ezek a gondolatok nekem nem okoznak jó érzést és nem tetszenek, hagytam, hogy belemerüljek ezekbe a gondolatokba – mindenféle Tudatos jelenlét nélkül. 

Évekig éltem ebben az „alvó és öntudatlan” állapotomban.

Korábban ezt teljesen természetesnek vettem és azt hittem, ez így „normális” és csak így lehet élni. Ráadásul, amellett, hogy folyamatosan agyaltam valamin, még tényleg el is hittem a gondolataimat! 😂

Ám a gondolkodás nem segített…

Az „öntudatlan álmomból” való felébredésemhez azok az igen fájdalmas élettapasztalataim adták az ébresztő lökéseket, amikor felfedeztem, hogy a problémáim, amelyeken folyton agyaltam semennyire nem oldódtak meg. 

Sőt, mindenféle okoskodásom, elkerülő stratégiám és taktikáim ellenére újra és újra megjelentek, én pedig a megoldásukban újra és újra kudarcot vallottam. 

A szereplők, helyszínek, körülmények – azaz a ‘díszlet’ cserélődtek, de a végkimenetel számomra mindig ugyanazzal a kellemetlen, időnként erősen fájdalmas tapasztalással zárult.

Évekig vergődtem ezekben az önmagukat újragerjesztő körforgásszerű csapdákban. 

Akkoriban még nagyon erősen elhittem azokat a gondolataimat, amelyek azt sugallták, hogy az aktuális helyzet is olyan, mint a ’múltkori’, és hogy legyek éber, nehogy megint megismétlődjön az, ami a múltkor. 

Így egy csomó helyzethez már a korábbi negatív tapasztalatok szemüvegén keresztül közelítettem, mert elhittem azokat a gondolataimat, amelyek azt suttogták, hogy ha nem vigyázok, a kimenetel ugyanaz lesz. 

És képzeld mi történt!

Valóban ugyanaz lett! 😂

Utólag ez már nagyon vicces, azonban, mielőtt megértettem, hogy hogyan működik az elménk és hogy mi fán terem a valódi Tudatosság, fel sem merült a bennem, hogy a gondolataimnak nincs rám kényszerítő hatásuk és hogy pontosan annyi hatalmuk van fölöttem, amekkorát én adok nekik.

A felismerés, ami mindent megváltoztatott…

A fordulópontot az életemben az hozta el, amikor megtanultam megfigyelni a gondolataimat ahelyett, hogy elkezdtem volna válogatás nélkül róluk vagy belőlük GONDOLKOZNI vagy akár ELHINNI őket. 

Ahogy átkerültem a Tudatos ’megfigyelő’ állapotba, azonnal rájöttem, hogy képes vagyok irányítani bármilyen gondolatomat. 

Megértettem, hogy a korábbi kellemetlen, ismétlődő tapasztalataimat pontosan azokkal a gondolataimmal okoztam magamnak, amelyekkel azon agyaltam, hogyan tudnám ezeket a helyzeteket elkerülni 😂

Hiszen pontosan a rengeteg róluk való gondolkozással adtam energiát nekik, hogy újra megteremtsék a nem kívánt tapasztalatomat. 😮

Szóval most már tudatosan olyan gondolatokat választok és csak olyanokban vagyok hajlandó elmerülni, amelyek abba az irányba mutatnak és arról szólnak, ami jó érzést kelt bennem és/vagy összhangban vannak a céljaimmal.

Ez az „egyszerű” felismerés és ennek megvalósítása gyökeresen megváltoztatott mindent az életemben. 

Mert tudod mi történt?

Megszűntek a kellemetlen ismétlődések! 🥰

A Tudatosság lett az új hivatásom

Most ezt tanítom meg mindenkinek, aki felkeres engem, mert tudom, hogy ennél nagyobb ajándékot nem adhatunk magunknak az életünkben, mint amikor felszabadítjuk önmagunkat a személyiségünk és a szerepeink által magunkra vett korlátok alól. 

Kilépünk a szokásos, akár generációsan öröklődött gondolati-érzelmi minták ’fogságából’ és elkezdjük megélni az életünk és a valóságunk teremtésében azt a szabadságot, amiért ITT vagyunk. 💗

Ha már eljutottál oda az életedben, hogy felismerted, hogy Te hozod létre a dolgokat magadban és magad körül és szeretnél erre sokkal tudatosabbá válni, akkor nagy szeretettel várlak a következő 30 napos Tudatosság (nem csak) az üzleti életben Kihívás csoportban!

Itt remek alapot kapsz ahhoz, amire akár egyedül, vagy ha szeretnéd, akkor a szakmai támogatásommal fel tudod építeni a saját sikeres márkádat! 😀