Te látod már az összefüggést a gondolataid, az érzelmeid és a külvilágod között?

A SZÍNPADON

Sok-sok évvel ezelőtt beszélgettem az egyik kollégámmal az akkori munkahelyemen bekövetkező lehetséges szervezeti változásokról.

Emlékszem, szürcsöltem a cappuccino-mat és már szerintem témát is váltottunk, amikor is hirtelen történt valami, amire akkor még nem voltam se felkészülve, sem pedig tudatos…

A SZÍNFALAK MÖGÖTT

Egyszer csak megállíthatatlanul elkezdtek száguldani a fejedben azok a gondolatok a lehetséges szervezeti változások kapcsán, amelyeknek már a „gondolatától” is rosszul voltam.

Öntudatlanul engedtem, hogy egyre jobban belemerüljek a fejemben zajló képsorokba, és azon kaptam magam, hogy már fizikailag is érzem, hogy gyomorgörcsöm lett az idegességtől. .

„Ahh, csak ez meg ne történjen” – gondoltam magamban, ahogyan a fejemben futó irreálisnak ható képsort néztem.

Hangosan ki sem mertem mondani a kollégámnak, amit a fejemben láttam, nehogy véletlenül tényleg „bekövetkezzen”.

Igyekeztem elhessegetni a gondolatot és az érzést, azonban annyira erősen hatott rám, hogy már nem tudtam szabadulni tőle.

A SZÍNPADON

Teltek a hetek és egyszer csak bejelentették a hivatalos változtatásokat. És mit ad Isten, nem pont az történt, amit annyira el akartam kerülni??🙈🙃

A TÖRTÉNET APROPÓJA

Ez a sztori jutott eszembe tegnap, amikor olvastam a Tudatos márkaépítés csoportomban az egyik résztvevőm posztját.

Sok izgalmas önmegfigyelési gyakorlat között az Éberségünk és a Tudatosságunk fejlesztéséhez kitaláltam egy olyan gyakorlatot, hogy figyeljük meg, milyen időtáv és feltételek szükségesek ahhoz, hogy egy-egy gondolatunk vagy elképzelésünk megjelenjen a valóságunkban.

Magyarul, hogyan néz ki a folyamat onnantól, hogy gondolatként vagy érzésként megjelent valami odáig, hogy az a fizikai világban is megtörténik.

Ez a csoportomban résztvevő illető nagyon bájos és humoros öniróniával írta, hogy ő bizony pár óra alatt három „rossz” dolgot is megteremtett magának.

Önkéntelenül is elnevettem magamat, amikor olvastam és biztosítottam afelől, hogy bizony, ezekben a dolgokban én is mester voltam korábban 😆

A fenti példa csak egy a sok-sok „rémálom” közül, amiket létrehoztam magamnak korábban. 🙈

Aztán egyszer megelégeltem és elkezdtem kutatni az okokat.

Életem fő projektjévé vált, hogy megértsem, miért van az, hogy a legirreálisabbnak tűnő gondolataim is megvalósultak úgy, hogy ha nem velem történik, el sem hittem volna.

Nagyon sok éve „kutatom” a témát és szerintem azon kevesek közé tartozom, akik valóban több 100 könyvet elolvastak, több 1000 órányi hanganyagot meghallgattak, sok-sok tanfolyamot elvégeztek és még sorolhatnám, mi mindent megtettem az azért, hogy megfejtsem azt a hatalmas misztériumot, ami az Élet maga.

Hogy közelebb jutottam-e? Igenis, meg nem is. 😀

Ha azt nézem, hogy megvalósítottam azt az életet, amire mindig is vágytam, akkor a válaszom egy határozott IGEN ❤️

Hogy vannak-e még tételek a bakancslistámon? Naná! Rengeteg! 😀

Egy dologban azonban biztos vagyok. A legközelebb akkor kerülünk önmagunkhoz, és az Élet megértéséhez, ha Élünk, ha Jelen vagyunk, Éberek vagyunk és Figyelünk.

Megéljük, ami történik velünk miközben pedig Tudatosak vagyunk arra, hogy Mi éljük az életünket.

Azt vallom, hogy az életünk nem csak úgy megtörténik velünk, hanem vastagon benne vagyunk mindenben, ami velünk történik.

A kérdés csak az, hogy ki mikor veszi észre, hogy bizony ezt is ő maga hozta létre!

Ha már eljutottál oda az életedben, hogy felismerted, hogy Te hozod létre a dolgokat magadban és magad körül és szeretnél erre sokkal tudatosabbá válni, akkor nagy szeretettel várlak a következő 30 napos Tudatosság (nem csak) az üzleti életben Kihívás csoportban!

Itt remek alapot kapsz ahhoz, amire akár egyedül, vagy ha szeretnéd, akkor a szakmai támogatásommal fel tudod építeni a saját sikeres márkádat! 😀