Májusban ne hagyjuk, hogy a “tökéletes” a “jó” ellensége legyen

Májusban még mindig erősen jelen van a korábbi hónapokban már megtapasztalt elvágó, leválasztó, dolgokat és helyzeteket végérvényesen megszűntető energiahatás. Továbbra is azzal szembesülhetünk, hogy a megszokott körülmények körülöttünk hirtelen megszűnnek, megváltoznak és májusban fokozódó belső feszültségeket is megélhetünk ezzel párhuzamosan. 

Ezeket a hónapokat nem mindannyian éljük meg egyformán; valakinek jobb és egyszerűbb lesz az élete, valaki pedig olyan veszteségeket él meg, amelyeken nehezebben tud túllépni és sokan jogosan érezhetik azt, hogy nem látják, mi lesz ezután.

Ez az elvágó, megszűntető hatás nem csupán a fizikai körülményeinkre, hanem a belső világunkra is vonatkozik; régóta cipelt nehézségek, berögzült szokásminták tudnak most egyik pillanatról a másikra végérvényesen eltűnni ugyanúgy, ahogy kapcsolataink, érzelmeink szakadhatnak meg egyik napról a másikra.

Kissé hátrébb lépve a mindennapok megéléseitől, jó ha tudjuk, hogy ennek az egy éven át tartó időszaknak a végeredménye az lesz, hogy megszületik az új lehetőségeknek helyet adó tér. Ezeknek az új lehetőségeknek a kibontakozása és megnyilvánulása azonban időben még odébb van. Egyelőre még a tér előkészítése zajlik, ezért nem látszik még, hogy mi is fog történni, mire is számíthatunk ezután. Azonban azért egyéni szinten 100%-ban ott van a felelősségünk, hogy irányt adjunk az életünknek. Ha eddig nem tettük, ebben az időszakban energetikailag is támogatott, hogy elkezdjük a gondolataink szintjén a tervekeinket, a jövőképünket megalkotni.

A kozmikus időszak továbbra is arról szól, hogy szembenézzünk a nehézségekkel és megküzdjünk velük. Ez a küzdelem bár társadalmi szinten is feladatunk, minden ember megvívja a maga belső csatáit is. A kozmikus energiák által hozott feladathoz azonban megkaptuk a szükséges erőt is! Megfelelő irányultsággal, célokkal és fókusszal ez egy előremutató, konstruktív időszak. Célok és fókuszok nélkül azonban ezt az erőt nem megfelelően használva könnyen átfordulhatunk destruktivitásba és önpusztításba.

A hónap során többször érzékelhetjük azt, hogy a maximalizmusunk, a magunkkal és másokkal szemben támasztott elvárásaink megnövekszenek. A tökéletességre való törekvés hasznos, mert fejlődésre ösztönöz, azonban vegyük észre azt a pontot, amikor a túlzó elvárásaink már károsak, bántóak és sokkal több energiát emésztenek fel, mint amennyiben hozzájárulnak az eredményeinkhez. Ne hagyjuk, hogy a “tökéletes” a “jó” ellensége legyen.

A május is határozott előrehaladást, cselekvéseket és tiszta döntéshozatalt kíván meg tőlünk. Fontos, hogy objektívek maradjunk, és hogy a döntéseinket, ítéleteinket ne a múlt mintái és tapasztalata mentén hozzuk, hanem az ’itt és mostban’.

A február óta rajtunk lévő nyomás a hónap elején tovább fokozódik és egyre inkább érzékelhetővé válik a megmerevedettség, a befeszültség mind a külvilágban, mind a belső megélésünkben. Ez könnyen okozhat belső feszültséget, frusztrációt, hiszen alapvetően cselekvő típusú energia uralkodik az évben, így joggal érezzük magunkban az aktív erőt, azonban tapasztalhatjuk, hogy a cselekvéseink, tetteink nem feltétlenül hozzák a várt megkönnyebbülést, hanem akár tovább fokozhatják a belső feszültségünket. A hónap második felében újabb aktív, cselekvő, szó szerint akár kirobbanó energia érkezik, ami fokozott tudatosságot és odafigyelést igényel tőlünk.

Ezeknek az intenzív energiáknak köszönhetően érezhetünk erős belső lelkesítő hajtóerőt, ami segítségével a nehézségeken könnyebben át tudunk lendülni. Az esetleges kudarcokból sokkal könnyebben fel tudunk állni és újult erővel nekilátni a dolgoknak. Magabiztosabbnak, határozottabbaknak érezhetjük magunkat. A céljainkért most jobban tudunk tenni, több erőt érzünk magunkban, könnyebben meg tudunk belülről újulni. Könnyebben tudunk lelkesedni vagy akár másokat is lelkesíteni. Ha igazán elszántak vagyunk, akár elsöprő erejű változásokat is ki tudunk bontakoztatni az életünkben. És bár azt érezhetjük, mintha kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznénk, fontos figyelnünk a pihenésre is.

Erősen érezhetjük azt, hogy szeretnénk kilépni a világ elé és megmutatni mindazt, amit tudunk, amiben mi különlegesek vagyunk. Mindannyiunknak van olyan képessége vagy adottsága, ami kiemelkedő az adott területen. Ne lepődjünk meg, ha májusban késztetést érzünk arra, hogy ezt meg is mutassuk.

Ezzel együtt ébernek is kell lennünk, ugyanis az érkező intenzív energiák jóval könnyebbé teszik harcias, küzdő, egyben elválasztó és véglegesen megszűntető energiák megélését és megnyilvánítását is. Nagyon figyeljünk arra, hogy ezt a hatalmas, tettekre sarkalló, cselekvő energiát hogyan éljük meg és merrefelé csatornázzuk. Nagyon eredményesen tudjuk vele a már nem kívánatos körülményeinket megszűntetni, azonban, ha nem megfelelő józansággal és a megfelelő irányokba hatunk vele, könnyen okozunk hatalmas károkat is.

Ha kíváncsi vagy, mire érdemes különösen odafigyelned májusban, akkor olvasd el a 6 sikertippet, hogy a májusból a legtöbbet hozd ki!

Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy neked személy szerint mit tartogat a hónap, vagy úgy általánosságban vagy kíváncsi a horoszkópod üzeneteire, akkor keress meg és beszélgessünk!