6 sikertipp, hogy a májusból a legtöbbet hozd ki

A májusi intenzív energiáknak köszönhetően erős belső lelkesítő hajtóerőt érezhetünk, aminek köszönhetően a céljainkért most többet és könnyebben tudunk tenni. Ha igazán elszántak vagyunk, akár elsöprő erejű változásokat is ki tudunk bontakoztatni az életünkben.

Ezzel együtt ébernek is kell lennünk, ugyanis az intenzív energiák jóval könnyebbé teszik harcias, küzdő, egyben elválasztó és véglegesen megszűntető energiák megélését és megnyilvánítását is. Nagyon figyeljünk arra, hogy ezt a hatalmas, tettekre sarkalló, cselekvő energiát hogyan éljük meg és merrefelé csatornázzuk. Nagyon eredményesen tudjuk vele a már nem kívánatos körülményeinket megszűntetni, azonban, ha nem megfelelő józansággal és a megfelelő irányokba hatunk vele, könnyen okozunk hatalmas károkat is.

A teljes májusi előrejelzést itt tudod elolvasni.

1. Lazíts a maximalizmusodon és az elvárásaidon

Az elvárásaid és az elképzeléseid önmagaddal és másokkal szemben legyenek józanok és reálisak. Fedezd fel a tökéletlenben rejlő értékeket.  Bár sokan a tökéletességet hajszolják, azonban a tökéletes merev, statikus és unalmas. Az életet a változás és a fejlődés mozgatja. Élethelyzeteidet elfogulatlan, elvárásoktól mentes, őszinte szemlélettel közelítsd meg.

2. Legyél teljesen önmagad

Van, hogy a körülötted lévők nem értik meg az utat, amin jársz. Nem is kell, mert nem az ő útjuk, hanem a Tiéd. Minden embernek a saját útját kell járnia, hogy kiteljesedett életet élhessen.
Ismerd fel és legyél tudatában a saját elidegeníthetetlen értékeidnek. Tudd, hogy megvan az erőd, hogy talpra állj a kudarcokból, és ahhoz is, hogy megteremtsd azt az életet, amire vágysz.
Engedd el az olyan dolgok iránti vágyakozásod, amikre valójában nincs szükséged: gondold át, milyen dolgokat teszel pusztán megszokásból, milyen szerepeket öltöttél fel tévedésből. Itt az ideje, hogy elhagyd, ami már nem szolgál, csak a múltad és a megszokásaid miatt van veled.
Önmagaddal legyél következetes, magabiztos és szeretetteljes. Teremts befogadó, békés, melengető fészket, s Szíved elriadt madara visszatér.

3. Élj társasági életet, lépj ki a fejedből! 

Őszinte barátok körében oldódhat, lágyulhat az éves uralkodó energiaminőség eltávolító, elidegenítő, csalódásokkal való szembenézés elől magányba menekülő oldala.
Mások példái segíthetnek felülkerekedni a gyászon vagy a tökéletességhajszoló, eszménykép után áhítozó viselkedéshajlamokon, és élettel tölthetik meg a megbántott vagy kiábrándult állapotokat.  Nincs szükséged külső megerősítésre, megfelelési bizonyítékokra, ám támaszra lelhetsz mások szerető közelségében. Jóízű nevetés és rendszeres mozgás rengeteget segítenek.

4. Engedd el a régit, hogy megújulhass! 

A  kudarcok, veszteségek miatti bánkódás, a gyász, a  vágyak  teljesületlensége  miatti  elégedetlenkedés vagy kiábrándultság, a panaszkodás vagy mások hibáztatása, az „úgysem éri meg” hozzáállás lehúzó komorsága helyett tisztítsd meg magad a zavaró gondolatoktól, ellenszenves érzésektől és testi mérgektől, s  tégy meg mindent, ami az épp itt és most rendelkezésre álló tudásod és támaszaid erejéből telik.  Aki észreveszi a jót a rosszban, meglátja a világosságot a sötétségben, a tiszta pillanatot a zavarodottságban, az képes alkalmazkodni a változásokhoz és megújulni minden nap.

5. Törekedj a mozgás és nyugalom egyensúlyára

Fontos a szív edzése a gyors és eleven cselekvő erő megőrzése érdekében. Rendszeres, az egészségi állapotodnak megfelelő fokozatú testi edzés felkészíthet a kihívásokra. A légzőgyakorlatok felfrissítik a testet és fokozzák az éber figyelmességet. Ellazulással, meditációval tehermentesítheted az idegrendszeredet, így enyhítheted a stresszt. Rendszeresen figyeld meg saját benső világodat, térj vissza középpontodhoz, hogy rendezhesd tudatállapotodat.

6. Bánj tudatosan az erőforrásaiddal

A lassan, de fokozatosan táplált tűz hosszan ég. Oszd be erőforrásaidat, dolgozz több lépcsővel, így áttekinthetőbbé s kezelhetőbbé válik a teljes folyamat. Tűzz ki világos támpontokat, fogódzókat, kövess vezérfonalat. Így, ha ki is zökkentenének a külvilág történései, van mibe kapaszkodnod, hogy folytasd utad, amint visszatérsz a középpontod nyugalmába. 

Ha kíváncsi vagy arra, hogy neked személy szerint mit tartogat a hónap, vagy úgy általánosságban vagy kíváncsi a horoszkópod üzeneteire, akkor keress meg és beszélgessünk!