2020. április: az idejüket múlt dolgok letűnnek, hogy helyükbe léphessen az új

Áprilisban az eddigi hónapokhoz képest erőteljesebben nyilvánulnak meg a 2020-as év fő üzenetei. Még inkább kiemelt szerephez jutnak a letisztultság, az egyszerűség, az őszinteség, az erkölcs, a tisztesség, a valódi, univerzális szintű értékek.

Ahhoz, hogy ezek megvalósulhassanak, elkerülhetetlen, hogy leváljon vagy leválasztódjon minden olyan körülmény, kapcsolat és minőség rólunk, ami tovább már nem fenntartható vagy nem szolgálja a fejlődésünket. Az egész évben meghatározó energia vonulat hatására a megszokott egyéni világunk különböző szinteken omolhat össze vagy rendeződhet át körülöttünk.

Ezzel párhuzamosan a hónap során azt tapasztalhatjuk, hogy a tavasz, ami szokásosan a frissességet és megújulást hozza, most lassító, tompító energiákat hozhat számunkra az egyéni megélések szintjén is, miközben a külvilágban számtalan hirtelen változás történik. Az ebben az időben megszokott újjáéledés és felpezsdülés helyett még az eddig működő dolgok is kezdenek lelassulni vagy teljesen leállnak.

Megkérdőjelezhetjük a saját értékességünket, rátermettségünket.  Akár elveszettnek is érezhetjük magunkat, megjelenhetnek a kétségek, a félelmek és a csüggedés.

A külvilági események hatalmas változásokat mutatnak, és mi tudjuk, érezzük, hogy nekünk magunkbak is változtatnunk kell, azonban az erőnk és a lendületünk mintha hiányozna hozzá. Nem látjuk tisztán az új irányokat, nehezebben tudunk lelkesedni. A világegyetemből most sokkal kevésbé áramlik felénk a megújuláshoz szükséges erő, amire pedig nagy szükségünk van, így ezt most saját, emberi igyekezetünkből kell kibontakoztatnunk egyénileg magunkban.

Ugyanakkor fontos végig a tudatában lennünk, hogy az új dolgok már úton vannak felénk, csak még nem bukkantak fel a látóhatárban!

Az éves uralkodó, letisztító energiák már így is teszik a dolgukat és hatásukra sokan az otthonainkba „kényszerültünk”. A kevesebb kontaktus, társasági program és külső ingerek lecsökkenésének hatására több időnk lett arra, hogy magunkba nézzünk és átgondoljuk az életünket.

Sokan ezt nagyon nehezen élik meg, pedig rendkívül áldásos a folyamat! Felbecsülhetetlen ajándékokat hoz, ha együtt áramlunk és változunk a világegyetem energiáival. Sokunknak elkerülhetetlenül szembe kell most néznünk azzal, ahová az eddigi életmódunk és életritmusunk vezetett, egyéni szinten is!

A lelassuló világunkban most van itt az idő feltenni és megválaszolni magunknak azokat a kérdéseket, amelyekkel sokan nem is akartak eddig foglalkozni: Valóban így akartál életed végig élni? Az életed melyik területével nem vagy elégedett? Mit szeretnél ezután, hogy másképpen legyen az életedben? Mert bizony eljött az idő a változtatásra!

Az áprilisi energiák erős elvágó, letisztító, lefejtő erőket képviselnek. Ebben az ürességben pedig idővel megszületnek az új lehetőségek, az új dolgok. Az eltűnő sallangok és szükségtelen dolgok leomlása vagy módosulása nyomán letisztult, életképes, előrevivő, valódi értéket képviselő dolgok maradnak csak meg, vagy áramlanak majd be az életünkbe.

A folyamat megélése egyénenként eltérő, valaki erősebben érzékeli, valaki kevésbé. A folyamat ideális egyéni megéléséhez hatalmas szükség van most is a józan tudatosságunkra, hogy objektíven át tudjuk látni, mi az, amitől ideje önként megszabadulnunk, mi az, amit ideje önként elengednünk.

A ragaszkodás és görcsös kapaszkodás a dolgokhoz, még ha azok nem is működnek, fájdalmassá tehetik ezt az időszakot, mert ha eljött az ideje, a leválasztás megtörténik, ha akarjuk, ha nem. Ez pedig sokkal fájdalmasabb és nehezebb megélésekhez vezethet, mintha bölcs belátásunk mentén mi magunk engedjük el mindazt, amiről tudjuk, hogy mennie kell.

Legbelül pontosan tudjuk, mely dolgok nem okoztak már jó érzést az életünkben. A valójában felesleges terhektől való megszabadulást sokan élhetik meg először hiányként vagy veszteségként, és járhat nehéz, fájdalmas érzésekkel.

A valóságban azonban ezzel a folyamattal születik meg a lehetőségeknek helyet adó tér. Felszabadulunk a régi terhek alól, hogy valami újat, életképesebbet, előrevivőbbet teremtsünk.

Áldásos hozadéka lehet a mostani időszaknak, hogy a bemerevedett szokásmintáink is lehullhatnak. Végre Önmagunk lehetünk, és ez a felszabadulás az általunk eddig ismert világon túlra hívhat bennünket.

A megtisztulás, továbblépés igénye sokunknál jelentkezhet belső indíttatásként is. Bár a mi aktív hozzájárulásunk is kellhet bizonyos helyzetekben, de most tudunk a legkönnyebben megválni azoktól a helyzetektől, szokásainktól, amikkel már nem szeretnénk együtt élni.

Az energiák által hozott leválasztás egyáltalán nem törvényszerűen fájdalmas dolog, sőt, sokan pontosan ennek köszönhetően tudnak most fellélegezni.

Talán Te is most döbbentél rá, hogy ha otthonról dolgozol, és megtakarítod a munkába járással töltött időt, sok, számodra fontos és hasznos dolgot tudsz megcsinálni; sportolhatsz otthon, főzhetsz, rendben tudod tartani a lakást és talán végre lett időd a hobbidra is. Esetleg a családdal együtt töltött idő mutatja meg most számodra, milyen sok pillanatáról maradsz le a gyermekeidnek vagy a párodnak a korábbi felpörgetett életritmusod miatt.

Erős megtisztulás várható a kapcsolatainkban is. Számos kapcsolat alakulhat át magasabb szintűvé azáltal, hogy megszabadulnak a felek azoktól a régóta cipelt terhektől, amiket bevittek a kapcsolatba. Számos kapcsolat pedig felbomolhat amiatt, hogy lehullanak az álarcok és lelepleződhetnek azok a dolgok, amik nem a tisztaságot és pozitív értékeket tükrözték.

Előfordulhat, hogy csalódsz és ez fájdalmas lehet. Ilyenkor ne menekülj a magányba. Fordulj azok felé az emberek felé, akik tiszta szívvel és őszintén nyitottak feléd. Az ő társaságukban hamar rájössz majd, hogy nincs okod a csüggedésre.

Áprilisban egymás támogatása, az összefogás kiemelt szerephez jut nem csak szűk, hanem a tágabb emberi kapcsolatok szintjén is, ahol az összetartozás alapja a közös problémára való megoldáskeresés.

A következő bejegyzésemben adok 12 hasznos tippet, ami segíteni fog Neked is abban, hogy a legtöbbet hozd ki a hónapból!

Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy neked személy szerint milyen változásokat hozhat ez az időszak, vagy hogy merre indulj, hogy a legtöbbet hozd ki a lehetőségekből, akkor keress meg és konzultáljunk, akár online is!